X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Ghimpu a spus în ce chestiuni el este de acord cu Voronin

15 oct. 2015,, 14:30   Politică
7791 10
Гимпу рассказал, в чем он согласен с Ворониным
Foto: noi.md
Ieşind pe tribuna Parlamentului, liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, nu a putut să se abţină şi să nu-l agreseze verbal pe socialistul Igor Dodon, fapt care l-a făcut pe spicherul Candu să-i deconecteze microfonul pentru cîteva secunde. De asemenea, el a găsit cîteva vorbe senzaţionale despre Natalia Morari şi pentru comunistul Voronin, relatează NOI.md.

Deoarece Vladimir Voronin, luînd anterior cuvîntul, a reamintit despre tulburările din 7 aprilie 2009 şi la ce au adus ele astăzi, Ghimpu şi-a amintit: „La 6 aprilie, seara tîrziu, la oficiul PL a venit Natalia Morari, care le-a propus liberalilor să preia acţiunea de protest din 7 aprilie. Noi atunci i-am răspuns «nu» deoarece Partidul Liberal participă doar la acţiunile pe care le iniţiază, şi nu la cele străine”.

El a fost de acord cu Voronin că statul are nevoie de o bancă publică, însă nu pentru eliberarea creditelor, pentru ca ulterior să fie furat miliardul, ci pentru eliberarea pensiilor şi salariilor bugetarilor. Acesta a fost singurul lucru vorbit la concret, în rest el a vorbit la general despre cursul european, care nu trebuie deturnat, despre cele trei alianţe şi de ce liberalii au revenit la putere.

Mihai Ghimpu consideră drept merite ale liberalilor care sînt în fruntea celor trei ministere (Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor; Educaţiei; Mediului) schimbările pe care ei au reuşit să le realizeze în acest timp scurt de aflare la guvernare. Trebuie însă de menţionat că toate aceste schimbări au fost legate cu scandaluri, care nicidecum nu îl neliniştesc pe „unchiul Mişa”.

„AIE-3 are şansa să restabilească încrederea oamenilor în democraţie şi cursul european, de aceea AIE-3 trebuie să fie curată ca lacrima şi harnică ca albina, pentru a realiza promisiunile date oamenilor şi partenerilor externi. Dacă noi nu vom adera la UE, în cel mai bun caz vom ajunge în groapa istoriei, dacă nu în Siberia”, a spus Ghimpu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?