X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

PL se inspiră de la PLDM

21 mai. 2014,, 16:14   Politică
4375 6
Foto: noi.md
După ce anterior PLDM a propus excluderea termenului de prescripție în Dosarul 7 aprilie 2009, deputații PL propun ca aceeași măsură să fie aplicată și în cazul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, dar și în privința cedării a 22 % din acțiunile Băncii de Economii către o bancă de stat a Federației Ruse. Un proiect de lege în acest sens a fost înaintat spre examinare Parlamentului de către un grup de deputați din partea Partidului Liberal.

„Considerăm la fel de necesară, completarea acestei legi cu o nouă derogare de la prevederile art. 60 din Codul penal al Republicii Moldova pentru a nu permite evitarea răspunderii penale a principalilor actori implicaţi în ilegalităţi cu impact major, referitoare la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, precum și la cedarea a 22 % din acțiunile Băncii de Economii către o bancă de stat a Federației Ruse. Sîntem ferm convinşi că adoptarea acestei legi va spori garanţiile soluţionării legale a tragerii la răspundere a funcţionarilor care au săvîrşit infracţiuni de abuz în procesul de înstrăinare frauduloasă a acestor două obiective strategice pentru Republica Moldova – Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi S.A. „Banca de Economii”, se precizează în nota informativă a proiectului.

Totodată, liberalii au propus constituirea unei comisii de anchetă pentru examinarea modului de tranzacționare a acțiunilor Băncii de Economii și a situației curente a structurii acționarilor și a organelor de conducere a băncii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?