X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Leancă: Moțiunea PCRM va eșua (VIDEO)

11 dec. 2013,, 16:25   Politică
3828 1
Foto: noi.md
Parlamentul a început să examineze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, înaintată de deputații comuniști. În aceste momente prim-ministrul Iurie Leancă prezintă un raport pe marginea Acordului e asociere cu UE.

La începutul discursului Iurie Leancă a felicitat cetățenii, deputații și Coaliția de Guvernare Pro-Europeană pentru succesul obținut la Vilnius și parafarea Acordului de asociere și Acordului de liber schimb cu UE. De asemenea, premierul a mulțumit comuniștilor pentru moțiunea înaintată, menționînd că subiectul care va fi abordat în cadrul acestuia este foarte important.

„Moțiunea este foarte importantă și mi-aș dori să avem cît mai des astfel de momente, în care cetățenii să vadă argumentele celor care sînt împotriva UE și argumentele noastre că cetățenii merită un viitor mai bun – să fie în rîndul UE. Eu personal planificam să propun o dezbatere a Acordului de asociere, iar moțiunea PCRM a simplificat lucrurile”, a spus Leancă.

Totodată, premierul a spus că este gata să participe la o dezbatere publică cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, unde să fie abordată tema viitorului Moldovei.

„În cadrul acestor dezbateri Voronin ar avea posibilitatea să spună unde vede Republica Moldova și ce argumente aduce, căci pînă acum argumentele PCRM au demonstrat lipsă de consecvență. Moțiunea de azi e o moțiune împotriva viitorului Moldovei și ea va eșua. Moldova va continua parcursul european”, a spus Leancă.
De asemenea, premierul a spus că parafarea Acordului de asociere a avut loc regulamentar, iar procedura a fost respectată pe deplin.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?