X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Expert: Congresul PLDM este lansare în campania electorală

10 dec. 2013,, 12:05   Societate
3068 8
Foto: hotnews.md
Congresul Partidului Liberal Democrat nu înseamnă altceva decît lansare în campania electorală. Această declarație a fost făcută în cadrul unui Interviu pentru Europa Liberă de analistul politic Igor Boțan. Potrivit lui, acest congres vine imediat după summitul de la Vilnius, care este un punct de pornire, un succes, în viziunea autorităţilor de la Chişinău şi, în special, a celor din Partidul Liberal Democrat.

„Şi acum, la acest congres, trebuia să se reconfirme cîteva lucruri. Primul lucru, cel mai important: a fost reconfirmat rolul de lider incontestabil pentru domnul Vlad Filat. Al doilea lucru: a fost demonstrat tuturor că Partidul Liberal Democrat are suportul partenerilor europeni”, a spus expertul.

Cît privește promisiunile PLDM, dar și unele reticențe pe care le au alegătorii faţă de guvernare în general, expertul a spus: „La această întrebare Partidul Liberal Democrat răspunde chiar cu lozinca „Înainte, nu înapoi!” De o manieră implicită, Partidul Liberal Democrat intră în polemică cu Partidul Comuniştilor. Acest partid de opoziţie a fost menţionat în discursurile premierului Leancă şi al domnului Vlad Filat ca principalul oponent”.

Întrebat dacă „înapoi” se asociază cu Partidul Comuniştilor, Igor Boțan a spus: „Da, acest lucru a fost de o manieră explicită lămurit, explicat. Premierul Leancă, în luarea sa de cuvînt, s-a referit destul de mult la Partidul Comuniştilor şi a identificat foarte clar: să mergi înapoi înseamnă ca Republica Moldova să voteze pentru Partidul Comuniştilor.”
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?