X 
Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Vlad Filat comentează urmările Summit-ului de la Vilnius

28 oct. 2013,, 15:19   Politică
6473 6
Foto: noi.md
Trebuie să avem aşteptări realiste vizavi de acest Summit, să înţelegem că parafarea şi semnarea ulterioară a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană nu va însemna că din acel moment toate problemele noastre vor fi soluţionate. Declarația aparține, fostului premier, liderului PLDM, Vladimir Filat, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Tribuna.

“Summit-ul de la Vilnius va marca finalul unei importante etape în calea noastră spre Uniunea Europeană, dar vor urma alte etape, mult mai importante. Căci, scopul nostru final este să devenim membri cu drepturi depline ai Uniunii Europene, iar pentru aceasta vom mai avea încă mult de muncit”, a spus Vlad Filat.

De asemenea, Vlad Filat a anunțat de ce liderii Coaliției Pro-Europene, au hotărît să organizeze împreună cu partenerii politici de la guvernare, acţiunea din data de 3 noiembrie.

“Acum noi avem nevoie mai mult ca oricînd de unitate în promovarea mesajului nostru de integrare europeană. Însă este foarte important să se înţeleagă că această acţiune este organizată nu împotriva cuiva, ci în susţinerea unei idei naţionale, care este integrarea europeană. Noi, toţi acei care susţinem integrarea europeană a Republicii Moldova, trebuie să ne mobilizăm şi să transmitem un mesaj clar în acest moment de maximă importanţă, ca toţi să înţeleagă că ideea de integrare europeană nu este doar a liderilor sau a partidelor aflate la guvernare – ea este a celei mai mari părţi a societăţii noastre, a cetăţenilor care-şi doresc un viitor liber, democratic, european, prosper”, a comentat Vladimir Filat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?