Transnistria stiri: 1356
Eurovision stiri: 497

Căutarea dopajului în fotbalul rusesc a fost numită "isterie"

22 noi. 2017,, 21:30   Sport
2752 2

Dorința FIFA (Federația Internațională a Asociațiilor de Fotbal) de a căuta dopajul în fotbalul rusesc a fost numită "manifestare a isteriei".

Vicepreședintele Dumei de Stat a Rusiei, membrul Comitetului Executiv al Uniunii de Fotbal din Rusia (UFR), Igor Lebedev, și-a exprimat opinia cu privire la posibilele încercări ale FIFA de a discuta cu informatorul Agenției Mondiale Antidoping (WADA) Grigori Rodcenkov despre dopajul din fotbalul rusesc.

"Isteria din jurul Cupei Mondiale de Fotbal din Rusia a început peste 15 secunde, după ce solicitarea noastră a cîștigat în decembrie 2010. Aceasta se va încheia odată cu fluieratul final, care va răsuna în finalele campionatului Planetei", a declarat Lebedev, citat de portalul rt.com.

Potrivit deputatului rus, poziția surselor mass-media britanice este legată de faptul că Rusia a cîștigat de la Marea Britanie dreptul de a găzdui Cupa Mondială. "Ei vor folosi toate metodele pentru a lovi cît mai dureros posibil în sportul rusesc. Dar, în opinia mea, nimeni nu este în stare să ne ia sau să transfere întîietatea de la Campionatul Mondial", a spus parlamentarul.

Anterior, în ziarul britanic «The Mail On Sunday», a apărut informația referitor la faptul că FIFA a decis să-l contacteze Rodcenkov în cadrul anchetei privind dopajul din sportul rusesc. Potrivit sursei, Federația dorește să obțină dovezi ale faptului că fotbaliștii au fost implicați în sistemul de dopaj de stat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?