Căutarea dopajului în fotbalul rusesc a fost numită "isterie"

Căutarea dopajului în fotbalul rusesc a fost numită "isterie"

Dorința FIFA (Federația Internațională a Asociațiilor de Fotbal) de a căuta dopajul în fotbalul rusesc a fost numită "manifestare a isteriei".

 

Vicepreședintele Dumei de Stat a Rusiei, membrul Comitetului Executiv al Uniunii de Fotbal din Rusia (UFR), Igor Lebedev, și-a exprimat opinia cu privire la posibilele încercări ale FIFA de a discuta cu informatorul Agenției Mondiale Antidoping (WADA) Grigori Rodcenkov despre dopajul din fotbalul rusesc.

"Isteria din jurul Cupei Mondiale de Fotbal din Rusia a început peste 15 secunde, după ce solicitarea noastră a cîștigat în decembrie 2010. Aceasta se va încheia odată cu fluieratul final, care va răsuna în finalele campionatului Planetei", a declarat Lebedev, citat de portalul rt.com.

Potrivit deputatului rus, poziția surselor mass-media britanice este legată de faptul că Rusia a cîștigat de la Marea Britanie dreptul de a găzdui Cupa Mondială. "Ei vor folosi toate metodele pentru a lovi cît mai dureros posibil în sportul rusesc. Dar, în opinia mea, nimeni nu este în stare să ne ia sau să transfere întîietatea de la Campionatul Mondial", a spus parlamentarul.

Anterior, în ziarul britanic «The Mail On Sunday», a apărut informația referitor la faptul că FIFA a decis să-l contacteze Rodcenkov în cadrul anchetei privind dopajul din sportul rusesc. Potrivit sursei, Federația dorește să obțină dovezi ale faptului că fotbaliștii au fost implicați în sistemul de dopaj de stat.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load