Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Ghimpu: Moldova nu poate funcționa cu o putere mafiotă (VIDEO)

21 iun. 2013,, 12:20   Politică
4316 5
Foto : noi.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, este indignat că majoritatea parlamentară a luat decizia ca raportul comisiei care a investigat situația de la Banca de Economii să fie audiat în cadrul ședinței cu ușile închise.
„Parlamentul a luat decizia să fie ședința închisă, să nu audă poporul cum a fost furată banca. Ca să nu intre poporul în panică, banii lor nu sînt puși în pericol, dar cert este că Banca de Economii a fost furată. Gacichevici a furat mulți ani și a lucrat pînă la ziua cînd Filat a devenit prim-ministru. Banca de Economii a fost profitabilă pînă în 2012, cînd a început să o dirijeze Guvernul”, a spus liderul PL.

Mihai Ghimpu menționează că situația de la Banca de Economii s-a agravat nu în timpul guvernării comuniste, dar începînd cu 2010, cînd Guvernul era condus de liderul PLDM Vladimir Filat. “Naționalizarea – acesta a fost scopul. Acum și-a atins obiectivul pe care și l-a propus. Prețul Băncii de Economii este astăzi zero. Procuratura nu vrea să sape mai adînc. În fața legii răspund nu doar cei care fură, dar și dumneavoastră că nu va faceți datoria cum trebuie. Republica Moldova nu poate funcționa cu o putere mafiotă”, a adăugat Ghimpu.

Deputații au decis că audieze cu ușile închise raportul comisiei care a examinat.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?