Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Gherasimov a vorbit despre noua funcție de ministră pentru Afaceri Europene

25 ian. 09:00   Politică
2546 1

„Îi mulțumesc prim-ministrului Dorin Recean pentru încrederea acordată în a mă desemna ministră pentru Afaceri Europene. Accept această imensă răspundere știind că eu, dar și fiecare dintre noi, avem datoria să valorificăm această oportunitate istorică de a schimba în bine viața cetățenilor țării noastre, prin ancorarea fermă a Republicii Moldova în familia țărilor libere, puternice și prospere de pe continentul european”.

Sunt primele declarații ale Cristinei Gherasimov, postate miercuri, 24 ianuarie curent, pe rețelele sociale, după ce a fost numită în calitate de ministră pentru Afaceri Europene, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Urmează ani în care este nevoie să ne unim eforturile și capacitățile ca să ne atingem obiectivul comun – Moldova Europeană. De contribuția fiecăruia dintre noi va depinde cît de repede vom reuși. Sunt sigură că, într-un parteneriat strîns cu președinta Maia Sandu, alături de colegii din echipa de la Guvern și din Parlament, vom parcurge cu succes procesul de negociere”, a mai scris Cristina Gherasimov.

În continuare, și-a exprimat încrederea de a se baza pe sprijinul primarilor, al antreprenorilor, al colegilor din societatea civilă și din sfera academică – „pentru că integrarea europeană este un proiect al întregii societăți, în care se regăsesc așteptările și aspirațiile tuturor”.

„De asemenea, mizez pe suportul prietenilor și partenerilor noștri de la Bruxelles și ale statelor membre UE, cărora le sîntem recunoscători pentru deschiderea și încrederea fără precedent. Pornim la drum cu încredere și optimism!”, a conchis noua ministră.


Mai devreme, la fel pe rețelele sociale, Cristina Gherasimov a apreciat activitatea lui Nicu Popescu, deja fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, instituție care va fi condusă de Mihai Popșoi.

Cristina Gherasimov a activat în calitate de cercetătoare în cadrul Centrului Robert Bosch pentru Europa Centrală și de Est, Rusia și Asia Centrală de la Consiliul German pentru Afaceri Externe (DGAP). Deține doctorat în științe politice la Universitatea Rutgers din New Jersey; a făcut studii și cercetare la Institutul European pentru Studii Internaționale Avansate din Nisa, Franța, la Universitatea din Wroclaw, Polonia, la Universitatea din Mannheim, Germania, și la ETH Zurich, Elveția. Din 2021, a fost consilieră pe politică externă și integrară europeană a președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. În 2023, a fost numită secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

3
3
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?