X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Pascaru a criticat reforma Guvernului

27 iul. 2017,, 16:10   Politică
2759 3

Reforma Guvernului, inițiată de Partidul Democrat, este parte a unui show preelectoral.

Modificarea structurii Guvernului nu răspunde intereselor cetăţenilor de rînd şi nu prevede schimbarea situaţiei în ţară spre bine. O declarație în acest sens a făcut în emisie la canalul de televiziune TVC 21 Chişinău Nicolae Pascaru, preşedinte al Mişcării de Tineret „Voievod”, citat de NOI.md.

Toamna în viaţa social-politică a Moldovei, în opinia conducătorului Mişcării „Voievod”, va fi complicată şi reforma Guvernului poate doar să agraveze starea de lucruri. “Este puţin probabil că această decizie de reformare a Guvernului, adoptată pe ultima sută de metri pînă la alegerile parlamentare ordinare, va schimba ceva. Situaţia doar poate să se complice, dacă partenerii de peste hotare vor suspenda asigurarea Moldovei cu granturi şi credite, pe care actualele autorităţi le aşteaptă foarte mult. Cred că toamna va fi foarte complicată, deoarece se pot produce restanţe la achitarea salariilor şi pensiilor. Ne aşteaptă schimbări majore spre rău”, presupune Nicolae Pascaru.

El a declarat că Mişcarea „Voievod”, fiind organizaţie obştească, urmăreşte cu atenţie noutăţile de la Guvern şi le analizează. “Permanent apar comunicate că ba un reprezentant al Guvernului, ba altul a fost implicat în scheme de corupție, care cauzează prejudiciu substanţial economiei ţării. Fiecare al doilea membru al Partidului Liberal, care ocupă funcţii la nivel de stat sau local, are un «bagaj» de dosare penale deschise, iar în privinţa unora dintre ei au loc deja procese de judecată. În principiu, acest lucru nu trebuie să se întîmple. Este extrem de necesară eradicarea corupţiei şi de altoit funcţionarilor cultura politică, incompatibilă cu cazurile de abuz de putere permanent depistate în ţara noastră”, a subliniat activistul civic.


Nicolae Pascaru şi-a exprimat încrederea că reforma Guvernului urmăreşte scopuri departe de interesele majorităţii cetăţenilor. “Modificarea structurii Guvernului este parte a unui show preelectoral, în spatele căruia nu sînt niciun fel de propuneri concrete în vederea îmbunătăţirii situaţiei din ţară. Aceasta va putea fi considerată reformă atunci cînd pensionarilor le vor majora pensiile cu 50%, cînd va fi creat un număr suficient de locuri de muncă, ca cetăţenii să rămînă în Patrie, iar cei care au plecat anterior să revină acasă. Această migraţie a autorităţilor, cînd deputaţii şi miniştrii trec dintr-un partid în altul, îşi schimbă funcţiile constituie niște manevre ale unui grup de scamatori. Cetăţenii de rînd nu sesizează niciun fel de schimbări”, a conchis preşedintele Mişcării “Voievod”.

Precizăm că Partidul Democrat a anunţat în mai iniţierea reformării structurii Guvernului, care, în formă modificată, include nouă ministere în loc de cele 16 vechi. Unele structuri au fost fuzionate, inclusiv Ministerul Sănătăţii cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerul Agriculturii – cu Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale şi Ministerul Mediului, iar Ministerul Educaţiei cu Ministerul Culturii şi Ministerul Sportului, Tineretului şi Turismului.

Cabinetul de miniştri a adoptat această reformă la şedinţa care a avut loc pe 8 iunie. Parlamentul, la rîndul său, a aprobat reforma organului executiv în lectură definitivă la finele sesiunii de primăvară-vară cu voturile a 54 de deputaţi. Iar pe 26 iulie prim-ministrul Pavel Filip a aprobat lista ministerelor şi şefilor lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?