X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Demarează reforma Guvernului! Plahotniuc: gata cu partajările politice

10 mai. 2017,, 11:51   Politică
7928 8

Liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a anunțat că săptămînile următoare va începe reforma în cadrul Guvernului Republicii Moldova.

Potrivit anunțului făcut de președintele PDM, din cele 16 ministere actuale, în următorul executiv se vor regăsi doar 9, iar numeroase agenții vor fi comasate în una singură, relatează NOI.md.

„Nu mai putem lăsa să treacă timpul cu această reformă. Știm că este cazul să optimizăm costurile. Le-am propus colegilor din partid ca imediat ce vom avea discuțiile finale cu colegii din coaliție să trecem săptămîna următoare la implementarea acestei reforme. Insistăm să terminam cu partajările politice în Guvern și în alte instituții. Aceasta reformă, chiar dacă o regăsim în unele state europene, nu este bună. Cei pe care îi vom numi trebuie sa fie profesioniști în domeniul pe care îl conduc. Urmează să vedem dacă găsim consens în coaliție”, a punctat Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului organizat astăzi, după ședința săptămînală a PDM.

Acesta a mai spus că în cazul reformării Guvernului nu este loc de compromisuri ca în cazul uninominalului, cînd s-a ajuns la un consens cu membrii PSRM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?