Chirtoacă: Legile din Moldova nu reprezintă decît hîrtii (VIDEO)

Chirtoacă: Legile din Moldova nu reprezintă decît hîrtii (VIDEO)

„În cazul în care o persoană, eu sau altcineva, pentru ceea ce scrie în acest dosar poate fi condamnată, atunci Constituția Republicii Moldova și celelalte legi nu reprezintă mai mult decît hîrtii cu care se poate merge la veceu”.

Declarația a fost făcută pe 18 iulie, de primarul general, Dorin Chirtoacă, după o ședință de judecată la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

„Se dorește discreditarea și asocierea numelui meu cu mită. Ceea ce se întîmplă este o bătaie de joc. Orice zi în arest este un abuz din partea autorităților. Vom ataca în judecată acțiunile Procuraturii. Solicit publicarea integrală a dosarului”, a adăugat Dorin Chirtoacă.

Procurorul de caz, Dumitru Robu, a refuzat să comenteze declarațiile edilului Capitalei. „Nu mă voi expune. Probele din dosar vor fi apreciate de instanța de judecată. Nu sîntem în drept pentru a-l (n.r. dosarul) publica”, a conchis acesta.

În cadrul ședinței de judecată de astăzi de la Judecătoria Buiucani, judecătorul Victor Rațoi a declarat abținere. Acum, urmează alt judecător să admită sau să respingă abținerea.

Tot astăzi, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău urmează să se pronunță în legătură cu recursul avocaților lui Dorin Chirtoacă împotriva hotărîrii Judecătoriei Buiucani privind prelungirea mandatului de arest la domiciliu.

Realitatea.md amintește că primarul general este suspectat de depășirea atribuțiilor de serviciu și acte de corupție, în dosarul legat de parcările cu plată din Chișinău. Vineri, 14 iulie, magistrații de la Judecătoria Buiucani i-au prelungit mandatul de arest la domiciliu cu încă 25 de zile. Potrivit procurorilor, în scurt timp va fi finalizată urmărirea penală, iar cauza va fi expediată în judecată.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu6 comentari

storm 21 iul. 08:31

maninca si tu din piinea aceasta sa vezi cum au loc sedintele de judecata la noi ca multi sufera din urma ta

Mircea 21 iul. 06:44

То что судья взял самоотвод уже говорит что он изучил дело и не хочет судить,так как очевидно что состав материалов дохлый. Не обеляя Киртоакэ,но это очень показательно.

valentin 20 iul. 21:25
Deleted
Вова 20 iul. 21:05

Этот парнишка, воспитанный своим дядей Гимпу, возомнили себе, что Гимпу Бог, а Дорин, сын Бога Иисус Христос, а Кишинев святой Иерусалим. Если говорит такие тупые вещи, наверное от домашнего ареста, крыша поехала. Нет Дорин, закон не бумага, а закон по определению Бога есть жизнь!!!
4 Мои законы исполняйте и Мои постановления соблюдайте, поступая по ним. Я Господь, Бог ваш. (Левит 18:4).
5 Соблюдайте постановления Мои и законы Мои, которые исполняя, человек будет жив. Я Господь. (Левит 18:5).
Вот и высказался, когда прижали яйца, что для них была Конституция и законы Молдовы все эти 26 лет.

шут 20 iul. 16:20

кирто жди теперь своего дядю--это ваше справедливе место

Екатерина 20 iul. 14:57

Если закон всего лишь бумага, так что теперь его можно нарушать?и так думают все парламентарии.... Им закон не писан...

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load