TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chirtoacă: Legile din Moldova nu reprezintă decît hîrtii (VIDEO)

„În cazul în care o persoană, eu sau altcineva, pentru ceea ce scrie în acest dosar poate fi condamnată, atunci Constituția Republicii Moldova și celelalte legi nu reprezintă mai mult decît hîrtii cu care se poate merge la veceu”.

Declarația a fost făcută pe 18 iulie, de primarul general, Dorin Chirtoacă, după o ședință de judecată la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

„Se dorește discreditarea și asocierea numelui meu cu mită. Ceea ce se întîmplă este o bătaie de joc. Orice zi în arest este un abuz din partea autorităților. Vom ataca în judecată acțiunile Procuraturii. Solicit publicarea integrală a dosarului”, a adăugat Dorin Chirtoacă.

Procurorul de caz, Dumitru Robu, a refuzat să comenteze declarațiile edilului Capitalei. „Nu mă voi expune. Probele din dosar vor fi apreciate de instanța de judecată. Nu sîntem în drept pentru a-l (n.r. dosarul) publica”, a conchis acesta.


În cadrul ședinței de judecată de astăzi de la Judecătoria Buiucani, judecătorul Victor Rațoi a declarat abținere. Acum, urmează alt judecător să admită sau să respingă abținerea.

Tot astăzi, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău urmează să se pronunță în legătură cu recursul avocaților lui Dorin Chirtoacă împotriva hotărîrii Judecătoriei Buiucani privind prelungirea mandatului de arest la domiciliu.

Realitatea.md amintește că primarul general este suspectat de depășirea atribuțiilor de serviciu și acte de corupție, în dosarul legat de parcările cu plată din Chișinău. Vineri, 14 iulie, magistrații de la Judecătoria Buiucani i-au prelungit mandatul de arest la domiciliu cu încă 25 de zile. Potrivit procurorilor, în scurt timp va fi finalizată urmărirea penală, iar cauza va fi expediată în judecată.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load