Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Scrisoare către Ambasada României în Republica Moldova (DOC)

28 iun. 2017,, 14:50   Societate
6822 0

Mișcarea de Tineret «Voievod» a expediat o scrisoare pe adresa Ambasadei României în Republica Moldova, prin care solicită intervenția în vederea reabilitării monumentului Ștefan cel Mare din Suceava, relatează NOI.md.

Precizăm că Monumentul, dezvelit în anul 1977, se află într-o stare deplorabilă.

Despre aceasta a comunicat anterior președintele Mișcării de Tineret „Voievod", Nicolae Pascaru, care susține că statuia este pe punctul de a se ruina și necesită a fi reparată cît mai urgent. Dina acest motiv, „Voievod” solicită concursul onoratei misiuni de a examina posibilitatea soluționării cazului dat.

La rîndul său, Mișcarea «Voievod» își exprimă disponibilitatea de a examina posibilitatea de a aduna o parte din fondurile necesare, inclusiv prin intermediul moldovenilor de pretutindeni, în cazul în care o astfel de solicitare va fi semnalată de partea română.

„Inclusiv și din aceste considerente, sîntem ferm convinși că punerea în prim-plan a acestui subiect, dar și voința tuturor structurilor de stat corespunzătoare ne va permite să atingem scopul menționat mai sus prin eforturi comune. Luînd în considerație acutizarea continuă a acestei probleme, valoarea artistică și istorică a acestui monument, importanța atractivității turistice a acestei zone, precum și cinstirea memoriei lui Ștefan cel Mare nu numai prin vorbe, dar și prin fapte concrete, solicităm respectuos concursul onoratei misiuni de a examina posibilitatea soluționării cazului dat”, se menționează în scrisoare.


De asemenea, în scrisoare se afirmă că problema reparației Monumentului e pusă în discuție de mai bine de zece ani, însă, din motive necunoscute, autoritățile din regiune nu reușesc să identifice sursele financiare necesare pentru a stopa acest dezastru, fiind nevoite să aștepte donații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?