X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Chirtoacă își justifică „ieșirile“ din casă pe durata arestului

22 iun. 2017,, 16:20   Capitala
2928 0

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a explicat apariția lui pe stradă din timpul aflării sale în arest la domiciliu, relatează NOI.md.

Bănuitul pe cazul parcărilor auto cu plată le-a povestit reporterilor despre faptul ce l-a forțat să părăsească locul de reședință, unde dînsul se află în arest la domiciliu. „De fiecare dată cînd am fost fotografiat în oraș mă deplasam la ședința de judecată sau mă întorceam după desfășurarea acestora. Acest lucru a fost confirmat de procurorul care instrumentează cazul meu. Este regretabil faptul că cineva răspîndește prostii la adresa mea”, a spus Dorin Chirtoacă.

Utilizatorii rețelelor de socializare au plasat de mai multe ori fotografii ale primarului de Chișinău, pe care acesta se află în stradă în apropierea reședinței sale sau cum se deplasează cu automobilul privat pe străzile Chișinăului. Pe una dintre fotografii, publicată la 31 mai, Chirtoacă trece cu mașina pe o porțiune de drum a străzii Bănulescu Bodoni. Apariția acestor fotografii a declanșat zvonuri și îndoieli cu privire la integritatea slujitorilor lui Themis, care i-ar fi permis suspectului să părăsească locul detenției preventive.


Chirtoacă și-a prezentat justificările joi, de 22 iunie, pe culoarele Judecătoriei sectorului Buiucani, înainte de a intra în camera de deliberări. Acolo, vă amintim, a fost anunțată decizia de a prelungi mandatul de arest la domiciliu, emis pe numele primarului general, pentru încă 25 de zile. Mandatul va dura pînă la 18 iulie. Apărarea primarului general a anunțat că intenționează să conteste decizia la Curtea de Apel.

Vă reamintim că primarul general Dorin Chirtoacă a fost reținut pe data 25 mai de către ofițerii Centrului Național Anticorupție. La 27 mai Judecătoria sectorului Buiucani a dispus plasarea sa în arest la domiciliu pentru 30 de zile, primarul fiind suspectat de trafic de influență, în cazul cînd i-a dat viceprimarului Nistor Grozavu instrucțiuni de a semna contractul cu compania «EME Parkleitsystem GmbH» privind amenajarea și întreținerea parcărilor auto cu plată. Primarul general riscă o pedeapsă de pînă la șapte ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?