X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Mandatul de arest la domiciliu pentru Chirtoacă a fost prelungit

22 iun. 2017,, 14:20   Capitala
4488 2

Instanța de judecată a admis solicitarea procurorului de a prelungi mandatul de arest la domiciliu al lui Dorin Chirtoacă.

Primarul general al municipiului Chișinău și prin cumul vice-președintele Partidului Liberal (PL) va trebui să se afle încă 25 de zile în arest la domiciliu. Funcția de conducere a administrației orășenești a lui Dorin Chirtoacă, va fi suplinită și în continuare de viceprimarul Nistor Grozavu, relatează NOI.md

Decizia judecătorească în privința lui Dorin Chirtoacă a fost făcută publică joi, 22 iunie, în sala Judecătoriei sectorului Buiucani. Mandatul de arest la domiciliu al primarului general a fost extins cu 25 de zile, în loc de 30, în ciuda insistențelor procurorilor. Mandatul instanței de judecată va fi valabil pînă pe 18 iulie. Avocații săi au anunțat că intenționează să conteste decizia instanței de judecată la Curtea de Apel.


În timpul examinării solicitării procurorilor în preajma clădirii Judecătoriei sectorului Buiucani s-au adunat cîțiva zeci de susținători ai primarului general și vicepreședintelui PL. Din „Grupul de susținători“ au făcut parte și foștii membri ai Guvernului, dar și colegii de partid ai primarului: Gheorghe Brega și Corina Fusu, precum și cîțiva deputați ai Partidului Liberal, inclusiv Alina Zotea. Manifestanții au scandat sloganuri cu cererea ca Chirtoacă să fie „eliberat imediat“.

Vă reamintim că primarul general Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai de către ofițerii Centrului Național Anticorupție. La 27 mai Judecătoria sectorului Buiucani a dispus plasarea sa în arest la domiciliu pentru 30 de zile. El este suspectat de trafic de influență, în cazul cînd i-a dat viceprimarului Nistor Grozavu instrucțiuni de a semna contractul cu compania «EME Parkleitsystem GmbH» privind amenajarea și întreținerea parcărilor auto cu plată. Primarul general riscă o pedeapsă de pînă la șapte ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?