Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ciocan: Funcţiile ministeriale nu vor mai fi împărţite pe criterii politice

25 mai. 2017,, 09:20   Politică
5078 5

După implementarea reformei administraţiei publice centrale, funcţiile ministeriale nu vor mai fi împărţite pe criterii politice.

Garanţia vine din partea directorului Centrului pentru implementarea reformelor, Iurie Ciocan, care a făcut declaraţii în acest sens în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, transmite IPN.

„Partajarea funcţiilor se va face doar pe criterii de profesionalism. Nu va mai exista partajarea pe criterii politice. Maxim în două săptămîni, Guvernul va definitiva proiectul de lege, iar după ce va fi gata cadrul juridic, ne vom implica noi şi vom acorda o asistenţă considerabilă acestei reforme”, a spus Ciocan.

Funcţionarul a mai comunicat că parte din funcţionarii care vor fi disponibilizaţi vor fi reangajaţi în baza performanţelor de care au dat dovadă pînă la reformă.

Analistul Viorel Chivriga s-a arătat sceptic faţă de declaraţiile lui Ciocan: „Un Guvern eficient este constituit din oameni cu capacităţi, care să producă. La noi situaţia este de altă natură. Vin delegaţi de la nănaşi şi cumetri şi nu se fac angajări pe criterii de profesionalism, dar de servilism”.

PDM, principalul partid de guvernămînt, a anunțat reforma Guvernului, care presupune reducerea numărului de ministere de la 16 la 9.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?