X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sergiu Lazarencu: "Voi conduce ministerul Mediului cu transparență și integritate"

14 mar. 11:29   Politică
2056 0

Sergiu Lazarencu, care a fost învestit astăzi în funcția de ministru al Mediului, după ceremonia oficială, a venit cu un mesaj în rețelele sociale, notează Noi.md.

"Sînt onorat de încrederea acordată pentru a prelua conducerea acestui minister cu un portofoliu complex și important pentru calitatea vieții tuturor cetățenilor.

Cunosc problemele din sector, prioritățile imediate ale ministerului și instituțiilor subordonate, dar și așteptările oamenilor. Mediul înconjurător afectează fiecare cetățean și este necesară o abordare pe termen lung, dar cu acțiuni imediate, care să reducă poluarea, să asigure aer și ape mai curate", menționează Lazarencu.

Noul ministru mai precizează că își va începe activitatea cu acțiuni de ecologizare și măsuri mai dure pentru a împiedica aruncarea gunoiului în locurile neamenajate.

"Mă voi axa pe accelerarea programului de împădurire, inițiat de Președinta Maia Sandu, precum și pe crearea platformelor de gestionare a deșeurilor și avansarea în negocierea capitolelor de aderare la UE. Vă asigur că voi conduce ministerul cu transparență și integritate și voi implementa cele mai bune soluții pentru a proteja și îmbunătăți mediul nostru înconjurător, avînd în vedere nevoile actuale și viitoare ale cetățenilor noștri", a puctat Sergiu Lazarencu.


În dimineața zilei de astăzi, Sergiu Lazarencu a depus jurămîntul de învestire în funcția de ministru al Mediului, în prezența președintei Maia Sandu și a premierului Dorin Recean.

Amintim că schimbarea în echipa guvernamentală a fost anunțată miercuri de către prim-ministru în cadrul ședinței Guvernului. Iordanca-Rodica Iordanov, care a fost la șefia ministerului Mediului, începînd cu anul 2022, a declarat că plecarea din funcție a fost alegerea ei.

1
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?