X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ianukovici a fost scos de pe lista persoanelor urmărite prin Interpol

4 mai. 2017,, 09:19   Externe
3674 0

Viktor Ianukovici şi fiul său, Oleksandr, au fost scoşi de pe lista persoanelor urmărite prin Interpol se arată într-un comunicat al instituție

„Interpol a confirmat prin documente că l-a scos din urmărire internațională pe ex-președintele Ucrainei Ianukovici. În document, este menționat că în legătură cu statutul lui Ianukovici în baza de date a instituției lipsește „atenționarea roșie” sau „cererea specială pentru arestare” și că datele lui sunt scoase, în general, din baza de date”, a precizat Iurii Kirasir, precizând că actele primite, prin intermediul unei companii de avocatură, se referă și la fiul ex-președintelui.

Totodată, deși Interpol a decis să scoată numele lui Ianukovici din baza sa de tale, Procuratura Generală din Ucraina continuă să trimită cereri instituției.

Reprezentanţii Procuraturii Generale a Ucrainei au comentat decizia respectivă şi au atras atenţia că aceasta ''scoate la suprafaţă imperfecțiunile legislației ucrainene în privinţa măsurii preventive sub formă de detenție''. Procuratura Generală din Ucraina urmează să conteste decizia Interpol prin care Viktor Ianukovici a fost scos de pe lista persoanelor urmărite internaţional.

Reamintim că, la 22 februarie 2014, Ianukovici a părăsit capitala Kiev pentru a participa la un congres pro-rus la Harkov. Într-un discurs preînregistrat, difuzat prin mijloacele de informare în masă, acesta afirma că nu intenționa să demisioneze. Totuși, Ianukovici nu a mai compărut la congresul de Harkov, în timp ce în presă apăreau deja relatări despre faptul că ar fi fugit într-o direcție necunoscută, cel mai probabil Rusia, Belarus sau chiar Emiratele Arabe Unite.

Acesta a fost dat în căutare internațională pe data de 12 ianuarie 2015, pentru genocid, după ce a susținut o conferință de presă în orașul rus Rostov pe Don în care blama noua putere "profascistă"de la Kiev pentru lovitură de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?