Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Lupu avertizează: În caz de promulgare a legilor, PD cu greu va purcede la negocieri

7 mai. 2013,, 16:57   Politică
3078 2
Foto : noi.md
Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, îi recomandă șefului statului, Nicolae Timofti, să nu promulge pachetele de legi adoptate pe data de 3 mai de către parlament. După consultările pe care le-a avut cu șeful statului pe marginea identificării unui candidat la funcția de premier, Marian Lupu a spus că legile contravin standardelor europene.

“I-am sugerat șefului statului să nu promulge nicio lege care vine în contradicție cu Constituția țării și nicio lege care încalcă prevederile legale ale Constituției și ar fi contrare angajamentelor europene. Și pe o cale, și pe alta, Republica Moldova va fi taxată. În prezent este pe muchie de cuțit și acordul de asociere, iar UE este la un pas de a bloca finanțările pentru R.Moldova. În prezent depinde de șeful statului care va fi poziția de viitor a UE față de Moldova”, a spus Lupu.

Liderul PD susține că, dacă șeful statului va promulga pachetul de legi, acest lucru va îngreuna pentru PD calea de a se așeza la masa de negocieri.

“Voi avea în fața mea o dilemă: cu cine voi negocia – cu adevărați parteneri care vor merge pe calea europeană sau din contra, care ar compromite viitorul european”, a spus fostul președinte al parlamentului.

Oficialii europeni sînt îngrijoraţi de evoluţia situaţiei din Moldova şi adoptarea unui şir de acte legislative care nu corespund standardelor europene. La rîndul său, liderul PCRM, Vladimir Voronin, califică drept isterice criticele și menționează că PCRM nu va ține cont de acestea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?