Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova va fi adoptat un nou Cod Fiscal și Vamal

10 mar. 2017,, 10:15   Societate
3746 5

În Moldova este elaborat noul Cod Fiscal și cel Vamal, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Finanțelor, acesta a organizat şedinţa grupului de lucru şi a experţilor externi, responsabili pentru elaborarea şi promovarea proiectului noului Cod Fiscal.

În cadrul ședinței a fost prezentat şi discutat Conceptul de rescriere a Codului Fiscal şi cel al Codului Vamal, elaborate cu participarea experților internaționali. Conceptul vizează ajustarea cadrului legislativ naţional la prevederile directivelor europene şi perfecţionarea cadrului legislativ existent în perioada 2017-2019. Este preconizat că proiectul Conceptului va fi prezentat pentru consultări publice.

În cadrul ședinței au fost lansate un șir de propuneri vizavi de conceptual noului Cod Fiscal și cel Vamal, a fost pusă în discuție funcţionalitatea şi responsabilităţile membrilor grupului de lucru, etapele de realizare a angajamentelor stabilite şi activitatea organizaţională.

Ministerul Finanțelor menționează că noul Cod Fiscal şi Cod Vamal au drept scop eficientizarea şi sistematizarea legislaţiei fiscale, prin prisma ajustării legislaţiei fiscale naţionale, în special, aceea ce ţine de TVA şi accize, la prevederile legislaţiei Uniunii Europene, în conformitate cu calendarul stabilit în Acordul de Asociere RM-UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?