Plahotniuc: Așteptăm să se treacă de la emoții la argumente

Plahotniuc: Așteptăm să se treacă de la emoții la argumente

Clasa politică a ieșit din amorțeală în urma lansării inițiativei cu privire la votul uninominal, a declarat liderul PDM, Vlad Plahotniuc, referindu-se la reacțiile critice provocate în rîndul mai multor politicieni, notează NOI.md.

Președintele democraților a precizat că partea emoțională în cadrul dezbaterilor despre modificarea sistemului electoral trebuie depășită și înlocuită cu argumente.

„Cred că dezbaterea e importantă. Așteptăm cu interes să se treacă de primele reacții emoționale și discuția să se desfășoare cu argumente, ca să înțelegem exact cine sînt susținătorii actualului sistem de alegere pe liste de partid și care sînt argumentele pentru care nu vor ca deputații sa fie aleși direct de către cetățeni”, a comentat Plahotniuc cu puțin timp în urmă pe o rețea de socializare.

Politicianul admite că și această reformă, ca și multe altele, va întîmpina o anumită rezistență din partea unor forțe politice, dar afirmă că aceasta poate fi percepută drept un test pentru clasa politică.

„E de așteptat că vor exista dispute, opinii diferite și, de aceea, PDM a și adus mai întîi în dezbatere publică aceasta inițiativă. Cred că această dezbatere e un test important pentru clasa politică actuală, dar și o ocazie pentru cetățeni să înțeleagă mai bine ce se află în spatele actualului sistem electoral”, a subliniat Plahotniuc. 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu7 comentari

grach 16 mar. 10:03

Очень простая инициатива,что бы отвлечь население от кражи миллиарда..А если еще и провести референдум на тему одномандатных выборов,то другого,более важного референдума уже не будет.

Jorik 15 mar. 20:19

А у него самого-то, какие аргументы в пользу этой инициативы? Один популистический бред несут. Кто поверит в то что граждане смогут отправить в отставку депутатов? Чушь собачья! Прекрати в грязные игры играть, господин плахиш!

Vasika 6 mar. 18:22

Nici un argument din partea celor ce se opun nu am auzit. Doar invinuiri la adresa lui Plahotniuc, ca e initiativa lui. Dar eu vreau sa aud argumente impotriva, de ce e rea initiativa asta, argumente nu invinuiri.

Iarik 6 mar. 17:49

Da cum sa nu iata argumentat am vazut ca Nastase minte poporul cu care cerea acest sistem in 2016.
https://www.youtube.com /watch?v=cCmtEw4NroM&featu re=youtu.be

Ilie 6 mar. 17:47


Clasa politică să asculte de popor, ori oamenii vor o schimbare, 25 de ani am avut un sistem ce nu ne-a dat nimic, acum de ce să nu schimbăm lucrurile și să încercăm ceva ce ar da puterea în mîinile oamenilor ?

Dorin 6 mar. 17:39

Fără multă vorbă, oameni vor sistem uninominal și punct, 80% din cetățenii RM vor un asemenea sistem, ori nu poporul e suveranul, ori nu poporul e cel care trebuie să controleze puterea, ori prin asta nu se dă puterea oamenilor ?

Boris 6 mar. 17:36

Nu m-am asteptat ca Plahotniuc va indeplini cerintele poporului. https://www.youtube.com/watch? v=cCmtEw4NroM&feature=yout u.be

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load