Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Sturza: Mihai Ghimpu este la ultima lui răsuflare politică

25 feb. 2017,, 13:00   Politică
14983 8

În maximum trei luni, Guvernul Republicii Moldova va fi exclusiv al Partidului Democrat, susține fostul premier Ion Sturza, citat de Noi.md.

În cadrul emisiunii „În profunzime”, fostul premier a menționat că în prezent au loc tentative de dezbinare a PL.

„Cred că ei au suficiente augumente ca Mihai Ghimpu să fie foarte cuminte și se vede că-i foarte cuminte: este extrem de vulnerabil prin activitățile economice ale ortacilor lui din Consiliul local, din Primărie, din ministere, departamente. Acești băieți își caută de treabă. Ei înțeleg că Mihai este la ultima lui răsuflare politică și își va da decesul, politic vorbind. În continuare se caută soluții ca să deminueze importanța fracțiunii lui chiar prin sustragerea colegilor lui din partid”, a declarat Sturza.

Omul de afaceri a mai remarcat că liderul PL nu a fost niciodată „un om confortabil” pentru partenerii de coaliție, fiind extrem de imprevizibil.

”Eu cred că în maximum trei luni de zile va fi un Guvern monocolor, după care va fi exclusiv a PD, și PD va avea o majoritate foarte confortabilă pentru a schimba legislația alegerilor, poate nu Constituția, dar noi avem o Curte Constituțională care găsește formule de a schimba fără de plebiscite populare legislația”, a conchis Sturza.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?