X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Usatîi îl îndeamnă pe Dodon să nu tensioneze societatea

1 feb. 2017,, 10:18   Politică
18863 32

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a lansat un apel la adresa președintelui Igor Dodon, prin care l-a îndemnat să nu facă geopolitică, informează NOI.md.

Politicianul a subliniat că forțele de opoziție, indiferent de viziunile lor geopolitice, nu se pot abate de la obiectivul principal – de a debarca actuala guvernare.

„Haideți să ne unim forțele pentru a debarca această juntă de la guvernare. Vreau să-l rog pe președintele Igor Dodon, pe care l-am susținut în turul II de scrutin, să înceteze să tensioneze situația în societate, pentru ca acest lucru îi este convenabil unei singure persoane. Astăzi Igor Nicolaevici are posibilitatea unică să dea jos regimul de la guvernare, să iasă în fața oamenilor, să conducă protestele. Ați promis că veți fi președintele tuturor. Ați făcut unele declarații la Moscova și la Chișinău, renunțați la temele geopolitice, haideți astăzi să unificăm societatea”, a menționat Renato Usatîi.

Liderul „PN” a mai remarcat că niciun politician dintre cei care formează actuala clasă politică nu poate dicta poporului ce cale de dezvoltare să aleagă, fie că e vorba de vectorul proeuropean, fie de cel prorus.

„Astăzi iar ni se spune permanent despre lupta dintre cei de dreapta și cei de stînga. Vă rog să încetați speculațiile, să încetați războiul dintre proeuropeni și proruși. Sîntem toți cetățeni ai acestei țări, oamenii vor decide apoi în ce direcție să se îndrepte țara. Niciun politician – nici eu, Dodon, nici Plahotniuc, nici Năstase și nici Sandu – nu sîntem în drept să decidem ce drum să urmeze Moldova”, a adăugat Usatîi.

Totodată, politicianul a anunțat că la 26 februarie va fi convocat Congresul „Partidului Nostru”, în cadrul căruia va fi reiterat principalul obiectiv politic al formațiunii – lupta pentru alegerile parlamentare anticipate. În cadrul Congresului, conducerea partidului va ieși cu luări de poziție pe marginea subiectelor de actualitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?