Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4029

FMI nu comentează raportul privind situația de la „Banca de Economii”

6 feb. 2013,, 11:50   Economie
3497 1
Foto: flacaraiasului.info
Misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI) în Moldova nu va comenta raportul organizaţiei privind situaţia creată la „Banca de Economii”. Potrivit unui comunicat de presă emis de reprezentantul permanent al FMI în Moldova, Tokhir Mirzoev, în conformitate cu practica standard, FMI nu comentează documentele neoficiale şi nu va oferi careva comentarii pe marginea raportului respectiv.

Ca răspuns la adresările reprezentanţilor mass-media cu privire la situaţia de la "Banca de Economii", Mirzoev a reiterat opinia misiunii FMI, care s-a aflat în vizită la Chişinău în noiembrie 2012. Oficialul a amintit că Misiunea FMI a îndemnat autorităţile de la Chişinău să întreprindă măsuri urgente pentru a spori rentabilitatea băncii, privind comercializarea activelor gajate trecute în posesia băncii, recuperarea restanţelor la credite, precum şi să întreprindă alte măsuri necesare pentru a consolida capitalul băncii, cu implicarea activă a Comitetului de Stabilitate Financiară şi altor instituţii de stat.

De menţionat că, recent, în presă a fost publicat un raport confidenţial al FMI privind situaţia de la “Banca de Economii”. În document se menţionează că pentru îmbunătăţirea situaţiei există două soluţii: recapitalizarea sau rechemarea licenţei şi crearea unei bănci intermediare, temporar aflată în posesia statului, care într-un final să fie privatizată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?