X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PSRM: Reuniunea Grupului “Moldova-Rusia” va avea loc, în pofida opoziției oponenților

27 noi. 2017,, 11:11   Politică
2891 3

Decizia conducerii Parlamentului de a nu delega participanți la ședința Grupului de prietenie moldo-rus, programată pentru perioada 11-13 decembrie la Moscova, a fost condamnată de PSRM, notează NOI.md.

Potrivit socialiștilor, prin această decizie Partidul Democrat și sateliții săi și-au arătat încă o dată atitudinea ostilă față de Federația Rusă, care, în opinia lor, este principalul partener strategic al Republicii Moldova. Membrii formațiunii au anunțat astăzi, prin intermediul unei note informative, că deputații PSRM vor participa la reuniunea moldo-rusă.

„PSRM declară că reuniunea Grupului de prietenie interparlamentar “Moldova-Rusia” va avea loc, în pofida opoziției oponenților de apropiere a statelor noastre, atît în interiorul țării, cît și în afara ei. La reuniune vor participa deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor. În plus, deputații Adunării Populare a Găgăuziei și ai Consiliului Suprem al Transnistriei au fost invitați pentru prima dată să participe la reuniunea Grupului de prietenie interparlamentar "Moldova-Rusia"”, anunță socialiștii.

Membrii partidului au mai declarat că PSRM va continua să depună toate eforturile pentru a dezvolta cu succes relațiile moldo-ruse la nivel interparlamentar, interregional și local.

„Popoarele țărilor noastre doresc să prietenească și nici un grup politic nu poate împiedica această prietenie”.


Menționăm că, săptămîna trecută, Biroul permanent al Parlamentului a respins propunerea fracțiunii PSRM prin care se solicita participarea deputaților la şedinţa grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia. Astfel, Parlamentul a refuzat să delege și să finanțeze participarea deputaților la ședința organizată în Federația Rusă. O eventuală participare a anumitor deputați se va face din cont propriu, iar aceștia nu vor reprezenta Parlamentul Republicii Moldova, se arată în declarația Biroului permanent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?