X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Securitatea informațională ar putea propulsa dezvoltarea țării

27 oct. 2017,, 15:21   Ştiinţă şi IT
2132 0

Peste 80 de experți în securitate cibernetică, reprezentanți ai sectorului public şi privat, ONG-uri și reprezentanți ai mediului academic participă la conferința „CyberSec 2017”, notează NOI.md.

Evenimentul are loc în contextul Lunii Europene a Securității Cibernetice 2017, cu genericul „Uniți împotriva amenințărilor cibernetice” (European Cyber Security Month – ECSM).

Spicherii au ținut să atenționeze publicul prezent că rețelele de socializare rămîn în continuare în topul metodelor de ”phishing” (furt de date cu caracter personal) preferate de hackeri, chiar dacă numai rețeaua Facebook, spre exemplu, verifică printr-un sistem automatizat de control cca 650 de mii de acțiuni pe secundă în scopuri de asigurare a securității cibernetice. Regulile simple precum schimbarea parolelor de acces cel puțin o dată pe lună, setarea unei parole cît mai complicate rămîn în continuare vitale, dacă vorbim despre cultura informațională și securitatea digitală. Specialiștii în securitate cibernetică au nevoie, în medie, de 175 de zile pentru a detecta un atac cibernetic. La nivel mondial, 138 de atacuri cibernetice se produc cu succes în fiecare săptămînă. Chiar dacă Moldova nu este o țară-țintă a atacurilor cinernetice de anvergură, se întîmplă adesea să fie sursă foarte accesibilă pentru a ataca alte state și instituții importante, mai ales prin intermediul calculatoarelor nelicențiate din țara noastră.

Printre subiectele abordate la CyberSec 2017 este și relația dintre stat și mediul privat în contextul procedurii legale de asigurare a securității cibernetice. La nivel internațional, lipsesc reglementări care să stipuleze clar procedura de blocare sau ștergere a conținutului ilegal din mediul online.

Conferința CyberSec 2017 este organizată de Î.S. Centrul de Telecomunicații Speciale, în parteneriat cu Centrul pentru Securitate Juridică a Informației, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, Centrul de Guvernare Electronică, Inspectoratul General de Poliție și Ambasada Statelor Unite ale Americii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?