X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Întrevederi Mihai Popșoi cu miniștrii de externe ai Croației, Albaniei, Irlandei și Maltei

18 feb. 12:20   Politică
1801 0

În a doua zi a Conferinței de Securitate de la München, vicepremierul, ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi a avut întrevederi cu miniștrii de externe ai Croației, Albaniei, Irlandei și Maltei.

Discuția cu ministrul afacerilor externe și europene al Republicii Croația, Gordan Grlić Radman, a oferit posibilitatea unui schimb de idei privind importanța integrării europene. Avînd în vedere realizările remarcabile ale Croației din ultima perioadă - aderarea la zona Schengen și Euro, oficialul moldovean a exprimat interesul Republicii Moldova în preluarea experienței.

Cu omologul său din Albania, Igli Hasani, ministrul Popșoi a vorbit despre cooperarea mai activă în domeniul afacerilor europene, avînd în vedere obiectivul comun al țărilor noastre de a adera la UE.

„Am evidențiat importanța consolidării cadrului juridic bilateral și a cooperării în domeniul economic, turistic și cultural. Totodată, am discutat și despre colaborarea în cadrul formatelor regionale, precum Inițiativa Central Europeană.” – a declarat oficialul moldovean.

Despre impulsionarea relațiilor economice dintre Republica Moldova și Irlanda, dar și referendumul privind aderarea la UE – vicepremierul Mihai Popșoi a discutat cu viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și apărării al Irlandei, Micheal Martin.


„Am mulțumit omologului meu pentru faptul că Irlanda susține parcursul european al țării noastre și am convenit să menținem o colaborare bună și constructivă pe termen lung.” – a menționat Mihai Popșoi.

În cadrul întîlnirii cu ministrul afacerilor externe și al comerțului al Republicii Malta, Ian Borg, oficialul moldovean a abordat modalitățile de consolidare a relațiilor bilaterale.

„Curînd, omologul meu va vizita Republica Moldova. Am apreciat angajamentul Maltei în calitate de președinte în exercițiu al OSCE și a Consiliului de Securitate a ONU. De asemenea, am prezentat prioritățile țării noastre.” – a subliniat Mihai Popșoi.

4
1
0
1
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?