Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Toţi participanţii la Jocurile Olimpice vizaţi de o anchetă

6 mar. 05:00   Sport
1454 0

Nu mai puţin de un milion de persoane, sportivi, antrenori, voluntari sau chiar riverani care vor participa în această vară la Jocurile Olimpice şi paralimpice de la Paris vor face obiectul unei anchete de securitate prealabile.

Cu cea mai mare discreţie, anchetatori-analişti examinează de luni de zile sute de mii de cereri de acreditare sosite pe adresa Comitetului organizator al Jocurilor Olimpice şi Paralimpice (COJO) sau a prefecturilor implicate în marea competiţie planetară, transmite agerpres.ro


Obiectivul lor este să se asigure că persoanele care solicită acreditare nu constituie un risc pentru securitatea evenimentului, într-un context de ameninţare teroristă "foarte ridicată" în Franţa.

"Nu poate exista o acordare de acreditare din partea COJO atît timp cît nu va exista un rezultat al unei anchete de securitate. Este valabil pentru orice persoană, în afara spectatorilor", a explicat Julien Dufour, şef al Serviciului naţional de anchete administrative de securitate (SNEAS), responsabil cu această misiune pentru Jocurile Olimpice.

În fruntea listei acreditaţilor se află 10.500 de sportivi şi sportive selecţionaţi pentru Jocurile Olimpice din perioada 26 iulie-11 august, 4.400 pentru Jocurile Paralimpice (28 august-8 septembrie), staffurile lor (antrenori, terapeuţi) şi aproximativ 26.000 de ziarişti.

Urmează apoi 22.000 de agenţi de securitate privată şi 45.000 de voluntari, chiar dacă nu toţi fac parte din obiectul unei anchete de securitate, obligatorie doar pentru cei care au acces la zone protejate.

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?