Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ronaldo, după transferul la Al Nassr din Arabia Saudită: În Europa, munca mea s-a încheiat

4 ian. 2023,, 10:13   Sport
2057 0

Ronaldo a declarat marţi că îmbrăţişează noua provocare de a juca la echipa Al Nassr, din Arabia Saudită, după ce a cîştigat totul în Europa.

Căpitanul Portugaliei, Cristiano Ronaldo, a declarat că „munca sa s-a terminat” în Europa, cînd ce a fost prezentat, marţi, ca jucător al clubului Al Nassr din Arabia Saudită, transmite mediafax.ro.

Ronaldo, care era liber de contract în urma despărţirii de Manchester United în luna noiembrie, s-a alăturat săptămîna trecută lui Al Nassr după ce a semnat un contract pe doi ani şi jumătate, estimat de presă la peste 200 de milioane de euro (210,94 milioane de dolari).

El a fost întîmpinat de o mare de galben şi albastru pe terenul lui Al Nassr, Mrsool Park, unde mii de fani au venit să asiste la prezentarea sa.

După ce a participat la o conferinţă de presă, Ronaldo a fost văzut întîlnindu-şi noii coechipieri în vestiar, apoi a intrat pe teren, îmbrăcat complet în culorile clubului.


Fanii adunaţi i-au scandat numele în timp ce Ronaldo s-a plimbat pe stadionul de 25.000 de locuri, semnînd mingi de fotbal şi aruncîndu-le în tribune, însoţit de familia sa.

„Eu şi familia mea, vrem să vă mulţumim tuturor pentru acest sprijin şi pentru primirea voastră”, a spus un Ronaldo emoţionat, după ce i s-a înmînat un microfon. „Vom da tot ce avem mai bun. Vă mulţumesc tuturor”.

Ronaldo soseşte în Arabia Saudită cu o vastă colecţie de distincţii la cluburi, după o perioadă strălucitoare la giganţii spanioli Real Madrid, în perioada 2009-2018, unde a cîştigat două titluri LaLiga, două Cupe ale Spaniei, patru titluri de Liga Campionilor şi trei Cupe Mondiale ale Cluburilor.

De asemenea, a cîştigat două titluri din Serie A şi un trofeu Copa Italia în trei ani la Juventus, înainte de a se reîntoarce la United, cu care a cucerit trei titluri de campion în Premier League, Cupa Angliei, două Cupe ale Ligii, Liga Campionilor şi Cupa Mondială a Cluburilor.

„Sunt foarte mîndru să iau această decizie importantă în viaţa mea. În Europa, munca mea s-a încheiat”, a declarat Ronaldo în conferinţa de presă.

„Am cîştigat totul, am jucat la cele mai importante cluburi din Europa şi acum este o nouă provocare în Asia”.

Ronaldo a adăugat că a avut mai mulţi potenţiali pretendenţi din întreaga lume după plecarea sa de la United, dar a ales să semneze cu Al Nassr pentru că această mutare i-a oferit şansa de a avea un impact în afara terenului.

„Sunt recunoscător lui Al Nassr, pentru că mi-a oferit această oportunitate de a dezvolta fotbalul pentru generaţia tînără, dar şi fotbalul feminin. Pentru mine, este o provocare, dar mă simt, de asemenea, foarte fericit şi mîndru”, a declarat Ronaldo.

„Pot spune acum că am avut multe oportunităţi în Europa, Brazilia, Australia şi Statele Unite. Chiar şi în Portugalia, multe cluburi au încercat să semneze cu mine, dar eu mi-am dat cuvîntul pentru acest club, pentru a dezvolta nu doar fotbalul, ci şi celelalte părţi ale acestei ţări”.

Jucătorul în vîrstă de 37 de ani a respins întrebările legate de criticile privind transferul său în Arabia Saudită, spunînd: „Sunt un jucător unic, pentru mine este normal”.

Antrenorul lui Al Nassr, Rudi Garcia, a declarat că semnarea lui Ronaldo a fost un pas uriaş pentru campionatul Arabiei Saudite.

„În viaţa mea, am văzut că marii jucători precum Cristiano sînt cel mai simplu de gestionat, pentru că nu pot să-l învăţ nimic”, a declarat Garcia reporterilor.

„Aşa cum a spus şi el, sîntem aici pentru a cîştiga, nimic altceva. Vreau ca el să se bucure să joace cu Al Nassr şi să cîştige cu Al Nassr, doar atît”.

Mutarea lui Ronaldo a fost subiectul a nenumărate zvonuri, unele relatări spunînd că în contractul său este inclusă o clauză care îi va permite să se alăture lui Newcastle United sub formă de împrumut, în timp ce altele au afirmat că fostul deţinător al tricoului cu „numărul 7” a fost îndepărtat din echipă pentru că a refuzat să schimbe numerele de tricou.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?