X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Radu Albot, felicitat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

10 sep. 2018,, 17:20   Sport
3112 0

Astăzi, secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Radu Rebeja, l-a primit în vizită pe jucătorul de tenis, Radu Albot, care a reușit să se califice în semifinalele turneului de Mare Șlem ,,US Open 2018”, și pe președintele Federației de Tenis din Republica Moldova, Ceslav Ciuhrii.

Oficialul l-a felicitat pe tenismen pentru calificare.

,,Performanţa uriaşă obținută de Radu este întâi de toate meritul său, al familiei și al antrenorului. Dar, totodată, acest succes demonstrează că perseverenţa, munca asiduă şi abnegația nu rămân nerăsplătite. Mulțumim Radu Albot, suntem mândri și ne bucurăm alături de tine!”, a declarat secretarul de stat Radu Rebeja.

De menționat că, tenismenul Radu Albot a devenit primul moldovean care s-a calificat în semifinalele unui turneu de Mare Șlem. Sportivul, împreună cu Malek Jaziri din Tunisia, s-a impus în fața duetului american Christian și Ryan Harrison, cu scorul de 6:2, 4:6, 7:6, reușind astfel să se califice în sferturile de finală ale turneului.

În următoarea etapă a ,,US Open 2018” perechea Albot/Jaziri a eliminat duetul britanic-brazilian Jamie Murray/Bruno Soares, cap de serie numărul 4. Ei s-au impus în două seturi cu 7-5 și 6-4.


În semifinale, perechea moldo-tunisiană s-a confruntat cu Lukas Kubot (Polonia) și Marcelo Melo (Brazilia).

Calificarea lui Radu Albot în semifinale la ,,US Open” este cea mai mare performanţă din cariera sa, dar și din întreaga istorie a tenisului moldovenesc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?