Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Omul de afaceri Plamen Milanov a fost ales președinte de onoare al Federației de Judo

14 mar. 2023,, 17:30   Sport
2158 0

Omul de afaceri Plamen Milanov a fost ales în funcția de președinte de onoare al Federației de Judo din Republica Moldova. Propunerea a venit din partea vicecampionului european, Andrei Golban, care a obținut încă un mandat la conducerea Federației, la Adunarea generală din 11 martie, transmite unimedia.

„Sportul moldovenesc are nevoie de cît mai mulți oameni ca Plamen Milanov, care cunoaște foarte bine care sînt necesitățile sportivilor și antrenorilor pentru a obține performanțe și care constant le oferă suport. Sîntem onorați că domnul Milanov a acceptat să devină președinte de onoare al Federației noastre și am convingerea că implicarea sa în susținerea sportului național, inclusiv a judo, va spori”, a declarat președintele Federației de Judo.

Plamen Milanov a mulțumit delegaților Adunării Generale și, personal, lui Andrei Golban, pentru încrederea acordată.

„De fiecare dată cînd am ocazia, în discuțiile cu partenerii de afaceri, dar și reprezentanți ai statului, promovez ideea că sportul are nevoie de finanțare și că investițiile în sport înseamnă investiții în sănătatea națiunii, în promovarea imaginii țării, dar și beneficii directe pentru societate, inclusiv economice. Moldova are talente sportive, printre care și mulți judocani, capabili să concureze de la egal la egal cu adversari de talie mondială. Mă bucur de fiecare dată cînd îi văd pe podiumul de premiere. Visul meu este să ofer 1 milion de lei pentru medalia de aur olimpic. Și sper să îl văd realizat în scurt timp”, a spus noul președinte de onoare al Federației de Judo.

Plamen Milanov este director al NGM Company, dar și președinte de onoare al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.). Printre proiectele comune ale Federației de Judo și A.S.I.C.S. este și programul de burse pentru cadeți.


„Este un element care se înscrie în prioritățile noastre pentru anul 2023 – ne vom concentra pe pregătiri pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, dar vom investi și în cadeți, ca parte a pregătirii sportivilor pentru ciclul olimpic 2028”, a dat detalii Andrei Golban.

Astfel, pe parcursul anului 2023, 10 tineri sportivi vor primi lunar cîte 5 000 de lei din partea Asociației A.S.I.C.S.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?