Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton, a murit într-un accident rutier

12 feb. 19:45   Sport
2709 0

Atletul kenyan Kelvin Kiptum, în vîrstă de 24 de ani, deţinătorul recordului mondial la maraton şi favorit la cîştigarea aurului olimpic anul acesta, la Paris, şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier produs duminică seara, informează Euronews.

În accidentul produs în regiunea natală a sportivului şi-a pierdut viaţa şi antrenorul său Gervais Hakizimana, în timp ce o femeie aflată de asemenea la bordul vehiculului a fost transportată la spital, după cum a informat comandantul poliţiei din comitatul Elgeyo Marakwet, Peter Mulinge.

„Kiptum era cel care conducea spre oraşul Eldoret”, a adăugat el, precizînd că alergătorul a pierdut controlul maşinii, care a ieşit de pe şosea şi s-a răsturnat.

Kelvin Kiptum a făcut senzaţie în lumea sportului anul trecut, cînd a reuşit să doboare recordul mondial în doar a treia sa cursă de maraton, în octombrie, la Chicago (2 h 00 min 35 sec), îmbunătăţind cu 35 de secunde performanţa compatriotului său Eliud Kipchoge.

El cîştigase şi precedentele două curse de maraton la care a participat, în 2022, la Valencia, şi în 2023, la Londra.


Kenyanul anunţase că va încerca să devină primul alergător care reuşeşte să coboare sub bariera simbolică de două ore, pe 14 aprilie la Rotterdam (Olanda).

0
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?