Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Bronz pentru jurnaliștii moldoveni la turneul de fotbal din Egipt

28 mar. 2022,, 13:30   Sport
2151 0

Membrii echipei Asociației Presei Sportive din Republica Moldova (APSM) s-au clasat pe locul 3 în cadrul ediției jubiliare (a X-a) a turneului internațional de fotbal rezervat jurnaliștilor sportivi, care a avut loc la Hurghada (Egipt).

La startul competiției, devenită tradițională, s-au aliniat zece colective de presă din șase țări ale lumii. Ele au evoluat pe terenurile de fotbal ale Complexului Sportiv „Marina Sports”.

Potrivit regulamentului, echipele au fost repartizate în trei grupe, în etapa finală urmînd să acceadă doar formațiile învingătoare ale subdiviziunilor respective.

Jurnaliștii moldoveni au nimerit în grupa din care au mai făcut parte selecționata Georgiei și două formații-gazdă: Sporting Alex și EGOTH.

În primul meci al echipei noastre, jurnaliștii i-au învins pe adversarii de la Sporting Alex, cu scorul final de 4-3. Partida disputată în compania fotbaliștilor georgieni de asemenea s-a încheiat în favoarea băieților noștri, ei impunîndu-se cu 2-1.


Astfel, cu 6 puncte în palmares, formația din Republica Moldova și-a asigurat prima poziție în clasamentul grupei „B”. Însă, în al treilea meci echipa a cedat cu 2-4 în fața celor de la EGOTH.

În faza sferturilor, cronicarii din Moldova s-au impus la limită în fața reprezentativei din Senegal: 1-0.

Următoarea partidă, din semifinale, în care fotbaliștii moldoveni au jucat în compania colegilor din Armenia, s-a dovedit a fi una cu adevărat dramatică.

La încheierea primei reprize, Moldova ceda cu 0-4. Însă în mitanul secund compatrioții noștri erau cît pe ce să răstoarne situația din teren: ei au redus considerabil din diferență, dar pînă la urmă au pierdut cu 3-5.

În finala mică, conaționalii noștri iarăși au întîlnit echipa egipteană Alex Media, timpul regulamentar de joc încheindu-se nedecis, scor 2-2.

Iar la loteria loviturilor de departajare, măiestria portarului nostru, Andrei Mardari, care a respins un penalty, a permis echipei din Moldova să intre în posesia medaliilor de bronz la acest prestigios turneu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?