Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Selecţionerul Belgiei speră în revenirea lui Kevin de Bruyne înaintea EURO 2024. Ce problemă are starul lui Manchester City

8 mai. 00:00   Sport
3794 0

Selecționerul Belgiei, viitoare adversară a României la EURO 2024, speră în revenirea lui Kevin de Bruyne înaintea startului turneului.

Domenico Tedesco, selecţionerul echipei de fotbal a Belgiei, adversara României la EURO 2024, şi-a exprimat speranţa într-o revenire a mijlocaşului Kevin de Bruyne (foto), pe măsură ce turneul final continental din această vară se apropie, după ce starul lui Manchester City a ratat o mare parte a meciurilor din preliminarii din cauza accidentărilor, informează Xinhua, transmite Noi.md cu referire la stirileprotv.ro.

"Kevin nu are nevoie de pregătiri lungi. Să-l avem în preajmă ne creşte, fără îndoială, calitatea", a declarat antrenorul german de origine italiană, în vîrstă de 38 de ani, într-un interviu acordat agenţiei chineze de presă.

După o performanţă dezamăgitoare la Cupa Mondială 2022 din Qatar, naţionala Belgiei a trecut printr-un schimb de generaţii, iar Tedesco, fostul antrenor al echipelor Schalke 04 şi RB Leipzig, consideră că echipa gazdă Germania şi Anglia sînt favoritele apropiatului Campionat European.

Selecţionerul Belgiei a menţionat de asemenea Spania, Franţa şi Italia, echipe pe care ''toţi va trebui să le urmărim".


În ceea ce priveşte echipa sa, Tedesco a vorbit despre "preluarea rolului de favorită a grupei", atunci cînd va încrucişa săbiile cu România, Slovacia şi Ucraina.

"Vrem să ajungem în faza eliminatorie, acesta este primul nostru obiectiv", a spus Tedesco, adăugînd că are încredere în calitatea echipei sale.

Belgia a avut o campanie de calificare aproape perfectă, înregistrînd şase victorii şi două remize, într-o grupă din care au făcut parte, de asemenea, Austria, Suedia, Azerbaidjan şi Estonia.

Domenico Tedesco a subliniat că echipa naţională a Belgiei este "un factor care uneşte ţara", divizată în trei părţi lingvistice - franceză, olandeză şi germană - şi care "ar putea avea particularităţile lor în fotbalul de club", însă "întreaga naţiune se adună în spatele echipei naţionale", a explicat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?