Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Vladimir Andronachi rămîne în arest preventiv

1 mar. 2023,, 08:48   Societate
1936 0

Vladimir Andronachi rămîne în arest preventiv. Procuratura Anticorupție informează că, la 28 februarie 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a prelungit măsura preventivă – arestarea preventivă în privința lui Andronachi pe un termen de 30 zile, pînă la 01 aprilie 2023.

Amintim că, în prezent, partea apărării face cunoștință cu materialele cauzei penale ca urmare a finalizării urmăririi penale în privința numitului și a unui alt învinuit, notează newsmaker.

Vladimir Andronachi a fost reținut în data de 2 noiembrie 2022 pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere a frontierei „Criva- Mamalîga”. Fostul democrat este cercetat penal și în dosarul „frauda bancară”: Vladimir Andronachi, soția acestuia, precum și juristul de încredere al familiei au fost puși oficial sub învinuire.

Fostul procuror Vladimir Moșneaga este în prezent unul dintre avocații ex-deputatului democrat. Moșneaga a instrumentat dosarul „Energokapital”, în care figura Andronachi și pe care l-a preluat în 2015. Fostul procuror a renunțat ulterior la acuzații, iar dosarul a fost clasat.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?