X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Recomandările Poliției în perioada Sărbătorilor Pascale

14 apr. 2023,, 14:46   Societate
2317 0

Inspectoratul General al Poliţiei intensifică activităţile de prevenire şi combatere a încălcărilor de ordine şi securitate publică pe întreg teritoriul ţării, înperioada Sărbătorilor Pascale avînd în vedere fluxul sporit de persoane ce se va înregistra în locurile publice.

De asemenea, polițiștii de patrulare vor acționa pe drumurile publice pentru asigurarea fluidizării traficului și a se asigura că fiecare persoană petrece în siguranță sărbătorile și beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.

Polițiștii recomandă să acordați o atenție sporită siguranței personale și a bunurilor pe care le dețineți.

Pentru confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, pe traseu și la destinație e bine să ţineţi cont de următoarele recomandări:

  • Nu urcaţi sub influenţa băuturilor alcoolice la volan, respectaţi limitele de viteză prevăzute de lege, purtaţi centura de siguranţă de fiecare dată cînd vă deplasaţi cu maşina.
  • Asiguraţi-vă de buna funcţionare a autoturismului! Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzînd locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii!
  • Fiţi prudenţi cînd vi se solicită ajutorul pe drum! Nu luaţi în maşină persoane necunoscute!
  • Cînd aveţi sau vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, întreprindeți toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia!

De asemenea, conducătorilor auto care vin de peste hotarele țării li se solicită să respecte Regulamentul Circulației Rutiere al Republicii Moldova și să se conformeze indicațiilor polițiștilor din trafic.


Pietonilor, oamenii legii recomandă să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sînt siguri că o pot face în siguranţă. Evitați, pe cît posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Polițiștii promit că se vor afla la datorie și vor avea ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenţia cu promptitudine atunci cînd sînt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

În cazul în care ați observat o tentativă de încălcare a legii sau sînteți martorul unei contravenții sau infracțiuni, vă rugăm să anunțați imediat cel mai apropiat polițist sau să telefonați la numărul unic 112.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?