X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mai mulți tineri au depus astăzi jurămîntul militar

1 feb. 14:45   Societate
1794 0

Aproximativ 160 de tineri recent încorporați în Armata Naţională au depus astăzi jurămîntul militar în cadrul unor ceremonii desfășurate în unitățile din garnizoanele Cahul și Chișinău.

Prezent la evenimentul din cadrul Brigăzii de Infanterie Motorizată „Dacia”, comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc, i-a felicitat pe soldați cu acest prilej, menționînd că în perioada serviciului militar în termen, tinerii vor dezvolta abilități profesionale, care le vor fi utile în perioada exercițiilor naționale și internaționale, atît în țară cît și peste hotare, notează Noi.md.

Totodată, locțiitorul comandantului Armatei Naționale, general de brigadă Sergiu Cirimpei, i-a îndemnat pe tineri să demonstreze responsabilitate și disciplină maximă la îndeplinirea serviciului militar în termen.

Pînă la depunerea Jurămîntului militar, tinerii au fost instruiți timp de cinci săptămîni în cadrul Cursului de instruire inițială. Ei au studiat regulamentele militare, elementele instrucției de front și caracteristicile tehnico-tactice ale armamentului din dotarea Armatei Naționale.

După ceremonie, soldații beneficiază de cinci zile de concediu, după care vor reveni în unități pentru continuarea serviciului militar în termen.


2
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?