X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Idei de mic dejun delicios de la food bloggerița Valeria Țurcan

19 feb. 2023,, 10:30   Societate
2337 0

Orice dimineață merită a fi începută frumos. Micul dejun a fost considerat dintotdeauna cea mai importantă masă a zilei. Autoarea cărții „Rețete pentru pofticioși” vine cu căteva idei, care pot fi puse în farfurie la fiecare început de zi.

„Smoothie verde este preferatul meu, doar că aparatul meu sa stricat de ceva timp și tot zic să-l repar și nu mai apuc. Chiar mi-e dor de un smoothie. Oladii pufoase. Cine nu a mîncat în copilărie sau chiar și acum?! Iată acesta este unul din preferatele mele, cu toate că nu putem să le mîncăm zilnic, pentru că nu este sănătos, dar e atît de gustos. E vorba de Croque Madame. Este un sandwich cu sos bechamel, șuncă, cașcaval, pîine crocantă și deasupra un ou, care trebuie să fie neapărat moale. El servește drept sos pentru acest sandwich. Iată aceste biluțe din brînză mama le-a pregătit în acea zi și arată senzațional. Ea ni le pregătește deseori cînd revine acasă. Și clătitele pufoase cu iaurt grecesc se pregătesc foarte repede și atunci cînd nu mai știu ce să gătesc, am iaurt grecesc și le fac. Musli sau granola – puteți pune orice aveți prin casă – nuci, semințe, fructe uscate. Ideea este că le puneți într-un borcan, important este să fie reci, și le păstrați o săptămînă sau chiar o săptămînă și jumătate. În fiecare dimineață nu trebuie să-ți bați capul ce să mănînci la micul dejun”, spune Valeria Țurcan.

Cartea conține și cîteva rețete din copilărie. Acestea au fost pregătite de mama bloggeriței, care a știut să-i facă copilăria delicioasă.

„Ce ține de rețetele din copilărie, chiar îi aparțin mamei, fiind din copilăria mea. Toate acestea le reamintesc tuturor de copilărie. 30% din rețete sînt făcute chiar de ea, pentru că sînt rețete din copilăria mea și eu am rugat-o să le facă ea, spunîndu-i că mai bine decît ea nimeni nu va putea reda acele rețete din copilăria mea. Ea, sărmana, în vreo două-trei zile, a pregătit vreo zece sau chiar 12 rețete. Eu le fotografiam, ea le pregătea”, adaugă Valeria.

Întregul interviu poate fi văzut și citit AICI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?