X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Opinie: Este culmea cinismului din partea lui Harunjen să ceară îndemnizația de eliberare din serviciu

16 iul. 2019,, 14:00   Politică
3842 1

Este culmea cinismului din partea lui Eduard Harunjen să ceară indemnizația de eliberare din serviciu după ce și-a prezentat demisia din funcția de Procuror General al Republicii Moldova.

Opinia aparține vice-spicherului Parlamentului Moldovei din partea Blocului „ACUM” Mihai Popșoi, exprimată în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” cu Iulia Mihailova de pe postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md.

„Pe de o parte, îți vine să-l compătimești pe acest șomer vestit, iar pe de altă parte, amintindu-ne că mulți oameni competenți vorbeau că Harunjen ar fi primit lunar de la Plahotniuc cîte 10-20 de mii de euro, să vorbești acum despre indemnizația de eliberare din funcție este culmea cinismului în țara noastră, unde oamenii sînt săraci”, a spus Mihai Popșoi.

El a menționat că procurorii au salarii destul de bune. În plus, corupția prosperă.

„Se observă că cheltuielile lor sînt incomparabile cu venituri. Harunjen nu a avut suficient curaj ca să plece frumos mai devreme. Fără îndoială, el înțelege, chiar dacă nu a conștientizat pînă la sfîrșit că va răspunde pentru faptele comise. Poziția majorității de guvernare constă în aceea că toți cei care au încălcat legea, indiferent cine – fie Plahotniuc, fie un oligarh sau procuror, fie alți oficiali corupți – trebuie să răspundă pentru faptele comise”, a declarat vice-spicherul Parlamentului.


„Noi nu credem că printre cei 660 de procurori nu se regăsește o mînă de oameni care ar putea să încerce să aducă pe brazdă întreaga Procuratură. Cunoaștem că mulți au fost anterior sub presiunea fostei conduceri. Aș vrea să cred că avem procurori buni, capabili să apere onoarea Procuraturii, onoarea de procuror, deoarece ei au foarte mult de muncit”, a declarat Mihai Popșoi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?