Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Procurorul general interimar, despre șansele desființării Partidului Șor

4 noi. 2022,, 11:30   Politică
3952 0

Procurorul general interimar Ion Munteanu nu exclude că Partidul „ȘOR” ar putea fi scos în afara legii.

În cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Vocea Basarabiei TV, noul șef interimar al Procuraturii Generale a precizat că, în cazul în care cauza formațiunea politică va avea statut de inculpat, una dintre sancțiunile care ar putea fi aplicate de judecători este lichidarea.

Jurnalista Valentina Ursu l-a întrebat pe noul procuror general interimar dacă ar exista suficiente probe ca Partidul „ȘOR” să fie scos în afara legii. Ion Munteanu a menționat că această posibilitate există, transmite newsmaker.md.

„Dacă nu greșesc, Partidul „Șor” are calitate procesuală de bănuit în cauza penală, care se află în gestiunea Procuraturii Anticorupție. În eventualitatea în care această cauză penală ajunge pe masa judecătorilor și partidul respectiv are calitatea de inculpat – una din sancțiuni în raport cu persoana juridică este lichidarea. Deci, în cazul în care se ajunge la așa fel de soluții, respectiv există risc de lichidare a persoanei juridice, numiți-o partid, dacă doriți”, a explicat Munteanu.

La începutul lunii septembrie, Procuratura a anunțat că Partidul „ȘOR”, ca entitate juridică, are statut de bănuit. Formațiunea este vizată într-un dosar penal instrumentat de Procuratura Anticorupţie privind finanțare ilegală şi a campaniei sale electorale pentru alegerile locale din 21 noiembrie, anul trecut. Reprezentanţii partidului ar fi falsificat rapoartele contabile pentru primul semestru al anului 2022, iar persoane din conducere ar fi acceptat finanțarea ilegală, din partea unui grup infracţional organizat. Mai multe persoane au statut de învinuit, printre care şi deputata Marina Tauber, care este în prezent în arest la domiciliu.

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?