X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Veronica Mihailov-Moraru : Niciun candidat nu s-a înscris la concursul pentru funcția de procuror general

8 mai. 21:15   Politică
949 0

Niciun candidat nu s-a înscris la concursul pentru funcția de procuror general, la aproape o lună de la lansarea acestuia.

Chiar și așa, ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, se arată încrezătoare că doritori de a ocupa această funcție se vor găsi. Au rămas însă zile numărate, termenul limită de depunere a dosarelor fiind 15 mai.

"Din informația pe care o cunoșteam la sfîrșitul săptămînii trecute, nu au fost depuse încă. Dar experiența ne arată că de obicei candidații își depun dosarele în ultimele zile a expirării deadline-ului'', spune Veronica Mihailov-Moraru transmite Noi.md cu referire la protv.md.

Concursul anterior a fost anulat după ce, în urma probei interviului, în care a ieșit învingător adjunctul Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, a fost depistată o discrepanță majoră între punctajele oferite de membru CSP, Olesea Vîrlan, candidatului Ion Munteanu. Vîrlan a declarat că i-a oferit din greșeală 3,5 puncte în loc 8,5. Ulterior, aceasta a demisionat din funcția de membru al CSP.

Numirea unui nou procuror general este una dintre condițiile impuse de Comisia Europeană pentru începerea negocierilor de aderare la UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?