Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Cenușă: "Declarațiile lui Grosu la adresea lui Țveatcov incită la ură"

31 iul. 2022,, 09:30   Politică
5492 0

Declarațiile de tip “mancurt” cu care președintele parlamentului Igor Grosu se adresează la șef adjunct al Biroului politici de reintegrare Nicolae Țveatcov, cu aluzii că acesta ar trebui să fie trimis la Moscova, incită la ură și sunt contrare legislației naționale în domeniul nediscriminării. De această părere este analistul politic Dionis Cenușă.

"Declarațiile speakerului Grosu (în trecut membru al Amnesty International Moldova) cu privire la declarațiile lui Țveatcov trebuie să nu fie convertită într-o campanie de discriminare pe criteriu de etnie. Declarațiile de tip “mancurt” cu care Grosu se adresează la Țveatcov, cu aluzii că acesta ar trebui să fie trimis la Moscova, incită la ură și sunt contrare legislației naționale în domeniul nediscriminării.

Scriu acest lucru, având în vedere că situația în țară poate fi ușor detonată, dacă Grosu și alții ca dansul se vor agăța de etnie când vor organiza cruciade politiceni. Vorbim despre securitatea națională a țării și primele persoane în stat trebuie să folosească un discurs adecvat", a scris Cenușă pe canalul său de telegram.

Totodată acesta a menționat că relația autorităților centrale față de minorități, fie că sunt ruși sau găgăuzi, contează în procesul de avansare pe calea pașilor necesari pentru accedere la UE.

24
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?