Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Todua: „Președintele parlamentului trebuie să-și ceară scuze pentru jigniri”

29 iul. 2022,, 22:44   Politică
3611 0

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a făcut o declarație înjositoare la adresa directorului adjunct al Biroului Politici de Reintegrare, Nicolae Ţveatcov, și trebuie să-i aducă scuze.

Această opinie a fost exprimată de politologul Zurab Todua, în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune Primul în Moldova, transmite Noi.md.

Potrivit expertului, acest caz este unul ieșit din comun și este o adevărată insultă la adresa funcționarului public.

„A fost fie o incitare deliberată la scandal, fie pur și simplu vorbitorul nu a realizat ce spune. Igor Grosu a folosit un vocabular inacceptabil pentru statutul său. Această insultă la adresa unui funcționar public, acest caz scandalos, trebuie investigat, iar președintele parlamentului trebuie să își ceară scuze publice. Poate Igor Grosu nu prea a înțeles, dar declarațiile sale i-au adus un prejudiciu enorm imaginii. Aceste acțiuni ar trebui evaluate corespunzător prin prisma respectării valorilor europene în țara noastră", a spus Zurab Todua.

Potrivit acestuia, a fost o ieșire urîtă a speakerului, iar declarația sa a fost făcută în stilul unui monarh în raport cu supușii săi, deși Igor Grosu este doar un președinte de parlament care prezidează ședințele legislativului

De menționat că președintele parlamentului, Igor Groșu, a criticat dur declarația adjunctului șefului Biroului pentru Reintegrare, Nikolai Ţveatcov, despre federalizarea Republicii Moldova.

11
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?