Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Vor putea vota la alegeri moldovenii care locuiesc în Rusia? Răspunsul unui deputat PAS

27 mar. 06:15   Politică
4237 0

Deputatul PSS Vitalie Jacot i-a îndemnat pe moldovenii care locuiesc în Rusia să participe la alegerile prezidențiale din toamnă.

Potrivit deputatului, partidul va încerca să se asigure că cetățenii vor avea posibilitatea de a vota la secția de votare:

"Aceștia sînt cetățenii noștri și noi îi respectăm pe oricare dintre ei, fie că se află în Statele Unite, fie că se află în Rusia, și ne vom strădui să ne asigurăm că au posibilitatea de a vota. Îi încurajăm să se înregistreze pentru a putea deschide secții de votare în locurile în care locuiesc și, în consecință, îi încurajăm să meargă la aceste secții de votare care vor fi disponibile pentru ei nu numai la Moscova, ci și eventual în alte orașe, în funcție de înregistrarea lor."

Jacot a explicat, de asemenea, de ce noua inițiativă de vot prin corespondență nu va fi disponibilă pentru această țară:

"În ceea ce privește proiectul pilot. Rusia este în stare de război în acest moment. Și acesta este unul dintre criteriile care o exclude dintr-o listă de țări care ar putea fi luate în considerare."


Reamintim că proiectul, care prevede un proiect pilot de vot prin corespondență în Statele Unite și Canada, a fost adoptat în prima lectură.

Inițiativa a fost criticată în societate.

Astfel, sondajul Noi.md a arătat că 93% dintre respondenți consideră că introducerea votului prin corespondență este cea mai sofisticată modalitate de falsificare a alegerilor, 5% au spus că este o inițiativă foarte bună, iar 2% nu au auzit despre această inițiativă. De menționat că la sondaj au participat 1.338 de persoane.

7
4
0
3
48

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?