X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Vladislav Kulminski: "În următorii doi ani va exista o claritate absolută în conflictul transnistrean"

23 dec. 2023,, 16:00   Politică
3795 1

"Noi, ca Republica Moldova, ne aflăm chiar în epicentrul unei noi lupte pentru redistribuirea regiunii, pentru sferele de influență. Este vorba despre o ruptură geopolitică, de un cutremur politic. Iar ca urmare a acestor cutremure, plăcile tectonice se deplasează. Acesta este anume acel proces geopolitic prin care trecem noi acum", a declarat expertul politic Vladislav Kulminski în cadrul emisiunii săptămînale ”Без галстуков” cu Alexandru Stahurschi pe canalul N4.

În opinia lui Kulminski, în prezent are loc o nouă redistribuire geopolitică, iar războiul (din Ucraina) va continua în următorii ani, se va intensifica și se va extinde, deoarece Ucraina nu va putea accepta o pace "sub constrîngere", în urma căreia își poate pierde teritoriile. Pe de altă parte, după cum crede Vladislav Kulminski, nici Rusia nu se va opri.

"Ne aflăm într-o stare de cădere liberă, pe care încă nu o simțim. În următorii doi ani va exista o claritate absolută cu conflictul transnistrean - conflictul va fi rezolvat", și-a exprimat încrederea Vladislav Kulminski, fost vicepremier pentru Reintegrare al Republicii Moldova.

În același timp, el nu a răspuns la întrebarea prezentatorului "În ce mod?", menționînd doar că în următorii doi ani va deveni absolut clar cum va decurge această redistribuire geopolitică, iar pentru Republica Moldova se va încheia și "starea de suspans și incertitudine" din ultimii 30 de ani de după prăbușirea Uniunii Sovietice.

"Vom ști sau ni se va spune în a cui sferă de influență ne vom afla", a spus Kulminski, subliniind că, în același timp, multe vor depinde de noi: "Multe vor depinde de alegerea pe care o vom face noi - poporul, cetățenii Republicii Moldova".

3
4
1
1
30

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?