Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Transparența financiară a partidelor: CEC anunță termenul limită de prezentare a rapoartelor

15 ian. 13:13   Politică
2611 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova a emis un ultim avertisment către partidele politice, reamintind că astăzi, 15 ianuarie 2024, este termenul limită pentru prezentarea rapoartelor privind gestiunea financiară aferente celui de-al doilea semestru al anului 2023, transmite Noi.md

Conform legislației în vigoare, inclusiv Legea nr. 294/2007 privind partidele politice, Codului electoral și Regulamentului privind finanțarea activității partidelor politice, aceste rapoarte trebuie prezentate în format electronic prin intermediul sistemului SSI „Control Financiar”.

Pentru partidele care beneficiază de alocații de la bugetul de stat, este obligatoriu ca raportul să fie prezentat și Curții de Conturi. Responsabilitatea pentru acuratețea datelor și informațiilor prezentate, precum și pentru orice întârziere în prezentarea acestor rapoarte, revine conducătorului și trezorierului fiecărui partid politic. În cazurile în care raportul este semnat de persoana care asigură interimatul funcției de conducător al partidului, este necesară prezentarea unei confirmări din partea Agenției Servicii Publice.

Până în prezent, doar 20 de partide politice au îndeplinit această obligație legală. CEC subliniază că neprezentarea sau prezentarea tardivă a acestor rapoarte, precum și furnizarea de date incomplete, constituie o încălcare a legislației și poate atrage sancțiuni conform legii.

4
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?