Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Țăranu: "Consilierii occidentali ai guvernării nu înțeleg ce se întîmplă în Moldova"

6 aug. 2023,, 12:40   Politică
3070 1

Nu toți consilierii occidentali ai actualei guvernări înțeleg de fapt ce se întîmplă în Moldova.

O astfel de opinie a exprimat politologul Anatol Țăranu în cadrul emisiunii "PULS cu Ludmila Belcenkova" de pe canalul Orizont TV, relatează Noi.md cu referire la a-tv.md.

Potrivit politologului, acest lucru nu se datorează pregătirii lor slabe, ci faptului că ei s-au obișnuit să trăiască în țări cu democrație dezvoltată, unde totul este supus unor reguli stricte.

"Nu trebuie să punem responsabilitatea noastră și responsabilitatea guvernului nostru pe seama consilierilor. Reformele trebuie să le facem noi. Consilierii sînt buni, dar presupun că unii dintre acești consilieri occidentali nu înțeleg deloc ce se întîmplă în Moldova, nu s-au mai confruntat cu o astfel de situație. Ei ne judecă după țările lor cu o democrație dezvoltată, unde legea este la ea acasă, unde economia se supune legilor și nu înțelegerilor ilegale", a spus Anatol Țăranu.

În același timp, politologul s-a întrebat – "dar trebuie să avem un număr atît de mare de consilieri?", precizînd în același timp că nu știe numărul lor exact.


Anterior, fostul președinte al CEC, Iurie Ciocan, a declarat că Uniunea Europeană trimite zeci de consultanți în Moldova, a căror sarcină este să ofere sfaturi în beneficiul țării noastre, precizînd că salariile lunare ale acestor consultanți străini variază între 10 și 13 mii de euro.

4
2
0
1
33

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?