X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sturza: "Astăzi toată lumea este cu ochii pe Moldova"

23 feb. 2023,, 12:05   Politică
3268 0

Fostul premier Ion Sturza susține că asistăm în ultimele zile la un fenomen ieșit din comun cînd Republica Moldova se bucură de un val de susținere excepțională din partea liderilor mondiali.

Și acesta este meritul președintele Maia Sandu, afirmă Sturza într-o postare pe rețelele de socializare.

Ion Sturza este de părere că susținerea lumii civilizate este ceea ce ar putea constitui o garanție de securitate pentru Moldova. Unicul aspect la care este mai rămîne de lucru este consensul național, spune el. Vedeți mai jos întreaga postare a fostului premier.

"Meritul Maiei Sandu. Incredibil, dar astăzi toată lumea este cu ochii pe Moldova. Un val de simpatie și susținere excepțională! Liderii mondiali, presa internațională, liderii de opinie, cetățenii simpli vorbesc și acționează cu multă simpatie față de moldoveni.

Această doamnă, Maia Sandu, aparent fragilă, că numai fragilă nu e, atrage și convinge o lume întreagă. Într-un cuvînt, Fenomenul Maia Sandu la nivel global. Nu știu cît de conștientă este dumneaei de acest fenomen. Dar cu siguranță mulți dintre noi, moldovenii, nu prea înțelegem acest lucru.


Da, Moldova nu are forțe militare și economice să facă față unei invazii majore. Conștient sau inconștient, conducerea de azi a moldovenilor a mizat pe unica soluție - simpatia și susținerea lumii civilizate. Și a obținut-o! Astăzi putem să ne relaxăm puțin și să conștientizăm că sîntem în „sînul” lor, al occidentalilor. De partea corectă a istoriei! Avem răgaz și condiții să ne ocupăm și de economie, investiții, probleme sociale, educație, cultură, casă, familii, copii. Să ne trăim traiul.

Totul va fi bine, zic eu! Inclusiv să ne ocupăm de construcția politică. Să fie de tot felul - de stînga, de dreapta, naționali și internaționali! Să se confrunte și să cîștige alegeri. Doar cu singura condiție - să mențină Moldova în zona lumii civilizate. În Europa. Avem nevoie de consens național larg în acest sens. Și, repet, totul va fi bine.

P.S. Astăzi, moldovenii au garanții de securitate. Am încheiat citatul. Și rușii știu asta", a scris Ion Sturza.

9
0
1
0
30

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?