Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Stadiul de implementare a recomandărilor Comisiei Europene, discutat la Chișinău

25 ian. 13:43   Politică
2159 0

La Chișinău, s-a desfășurat misiunea de programare anuală a Comisiei Europene (CE), notează Noi.md.

Secretarul de stat, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere cu reprezentanții Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea și Serviciului European de Acțiune Externă, notează Noi.md.

În cadrul discuțiilor au fost vizate astfel de subiecte, precum: prioritățile de cooperare pentru 2024, necesitățile de asistență și abordarea subiectelor conexe procesului de aderare a Republicii Moldova la spațiul comunitar.

La fel, a fost relatat stadiul de implementare a celor trei recomandări formulate de CE și informarea referitor la aprobarea actualizării Planului Național de Aderare 2024-2027, care cuprinde recomandările Comisiei Europene reflectate în Raportul de Extindere 2023

Adițional, au fost subliniate eforturile instituțiilor naționale în cadrul procesului de autoevaluare a legislației naționale cu acquis-ul UE.


În contextul deciziei pozitive a Consiliului European de a deschide negocierile de aderare cu Republica Moldova, interlocutorii au proiectat etapele relevante ce urmează a fi parcurse pentru avansarea dialogului cu UE.

3
0
0
2
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?